Skatteåterbäringen i Juni 2024

Skatteåterbäringen i Juni 2024

I juni 2024 är det dags för den andra vågen av skatteåterbäringar.. Här är en översikt över vad som händer, vilka som får återbäring, och hur mycket pengar det rör sig om.

3-7 Juni: Du som inte fått din återbäring i April får nu besked av Skatteverket om slutlig skatt. Utbetalningarna sker löpande samma vecka.

Hur många får skatteåterbäring i Juni 2024?

Enligt Skatteverket förväntas över 3,9 miljoner svenskar få skatteåterbäring i juni 2024. Detta gäller de som deklarerade senast den 2 maj och vars deklarationer nu är godkända​.

Hur mycket pengar betalas ut?

Den totala summan som kommer att betalas ut i skatteåterbäring uppgår till cirka 30 miljarder kronor. De individuella beloppen varierar beroende på hur mycket man har betalat i skatt jämfört med vad man faktiskt var skyldig. Många får tillbaka tusentals kronor, men det exakta beloppet beror på ens specifika skattesituation och eventuella avdrag​.

Vad gör folk med sina pengar?

  • Får du tillbaka pengar på din skatt kan det vara ett klokt val att betala av eventuella skulder du har. (Ett tips kan vara att ta itu med de skulder som har högst ränta först, som t.ex. ett smslån eller annan kredit du kan tänkas ha)
  • Överväg att sätta en del av återbäringen på ett sparkonto eller investera i fonder för framtida behov.
  • Det är också helt okej att använda en del av pengarna till något roligt eller till en efterlängtad semester.